Tidligere student: Jon Leiulfsrud – Manager til Marcus & Martinus

Høgskolen i Hedmark utdanner mange studenter som i dag jobber aktivt i musikkbransjen. En av de uteksaminerte heter Jon Leiulfsrud, som i 2014 startet firmaet Compro. De arbeider med blant annet promotering, management, kommunikasjonsstrategier og booking. I dag er Jon manageren til tenåringsidolene Marcus & Martinus, som har hatt stor suksess med blant annet låtene «Elektrisk» og «Plystre på deg», i tillegg til at de har solgt ut Oslo Spektrum to dager på rad. 

Tekst: Jørgen Berntson Aase

Vi tok en prat med Jon om manager-rollen, betydning av å studere på Rena og utplasseringen han hadde i Sony Music.

Hei, Jon!
Du er manager for Marcus og Martinus. Hvordan er en vanlig dag på jobb for deg?

– En jobb består mye av å prate i telefon, planlegge reiser og svare på mange mailer. Er mange folk involvert rundt en populær artist som M&M og min jobb er å koordinere alt som skjer.

 

Hva er det morsomste med å jobbe som manager?

– Alle utfordringene jeg møter, og det å kunne være en «potet» ved å bruke alle sidene og ett bred spekter av kompetansen jeg har opparbeidet meg igjennom åra. Det å ha visjoner sammen med en artist og ha store drømmer og se at vi når milepæl etter milepæl er også veldig morsomt! Er utrolig spennende reise!Skjermbilde+2015-11-24+kl.+14.04.24

 

Hva er den største utfordringen i din jobb?

– Samle alle trådene så alt skjer smooth og det å hele tiden tenke langt fremover samtidig som det er veldig mye som skjer her og og nå. I tillegg så er ikke dette en 9-17 jobb, så jeg er «på» hele døgnet og reiser nesten hver helg. Så er mye vekk og jobber mye.

 

Hvilke muligheter har du fått av å studere Music Management på Rena?

– Det jeg har fått ut av MM på rena er ett nettverk i bransjen. Det er mye bra forelesere som er fra bransjen og som er det en fordel å «kjenne» fra studier senere i arbeidslivet. Var også via Rena jeg fikk praksisplassen i Sony Music som var starten på min vei inn musikkbransjen de siste årene.

 

Til tross for at Rena er et lite sted, føler du at du fikk etablert et godt nettverk av å studere her?

– Jeg var en dårlig «Rena-student» da jeg kun bodde der sammenhengende i 4mnd, mens jeg resten av tiden kombinerte praksis i Oslo og studier i Lillehammer. Jeg gikk opprinnelig Kulturprosjektledelse i Lillehammer, men så ble MM mitt valg som 2 år som del av spesialisering i KPL. Etter å ha tatt fag i Rena så så jeg at jeg ville fullføre begge utdanningene, så da tok jeg to bachelorutdanninger. Hadde mange timer i bil og tog i denne perioden. Tok også noen emner kun via webforelesning og egenlesning. Men jeg ser på de studentene som bodde der lenge at de fikk ett veldig tett og godt forhold, mye bra nettverk som har oppstått på biblioteket (puben).

 

Tror du at utdannelsen din fra Rena har vært essensiell for hvor du har havnet i dag?

– Tror hvertfall at jeg aldri hadde startet i praksis hos Sony Music hadde det ikke vært for Music Management. Så dermed hadde jeg heller aldri vært der jeg er i dag uten det.

 

Hvor dro du på utveksling?

– Var ikke på utveksling, men i praksis hos Sony Music i PR avdelingen.

 

Jeg leste et sted at du fikk praktikantstilling i Sony. Hvordan var det, og hvilke muligheter ga det deg?

– Nevnte litt om det tidligere. Sony Music har vært og er viktig for meg den dag i dag. Det har gitt meg mye erfaring, en arbeidsplass i 5 år frem til jeg sluttet for å satse for meg selv. I sony music jobbet jeg med presse og reiste mye rundt med ulike artister. Avsluttet som Head of international promotion da jeg sluttet etter 5 år. Fikk jobbe med mye spennende folk både artister, men også management og apparat rundt artister.

 

Hva er den største utfordringen med å studere på Rena?

– Største utfordringen er stedet det ligger, men det er også største verdien. Det at folk må satse litt for å være der, og virkelig ville det er en styrke. Det bygger ett tett forhold mellom de som bor der. En utfording med studier som MM er når fleste forelesere og ledere ikke bor i Rena så er det ikke så lett å få tett oppfølgning. Er ikke like bra alltid å svare på mail og telefon, som å banke på en dør.

 

Hva vil du si til folk som vurderer å ta en bachelor i Music Management på Rena?

– Det vil jeg virkelig anbefale. Det er en bra inngang til musikkbransjen og gir en bra forståelse av bransjen. Vær obs på MYE kjedelig økonomiforelesninger som er overflødig, men gjør så godt du kan, og nyt bransjeemnene. Møter Rena folk overalt i bransjen om dagen, så vi er godt representert J

 

I 2014 startet du Compro, og er i dag daglig leder der. Har bacheloren gjort deg mer beredt i møte med arbeidslivet?

– Bakgrunnen i utdannelsen min gjør at jeg har fått litt mer tyngde i bransjen og mer forståelse av de ulike bransjeordene. Det har vært viktig for meg. De fagene med forretningsutvikling og jus har også vært veldig bra for meg i denne prosessen. Så tror nok ikke jeg hadde startet for meg selv, hadde det ikke vært for en del av emnene jeg tok på Rena og i Lillehammer.


4 thoughts on “Tidligere student: Jon Leiulfsrud – Manager til Marcus & Martinus

 1. Hi
  Im Stefano Torti

  Offer:
  At this point in time i know how to get you Marcus & Martinus and your music on the International music market.
  I also have contacts in the Italian and australian music market and show business.

  conclusion
  If you are interested in this offer i am willing to help you.

  Please refer this to: JON LEIULFSRUD

  Contact me at
  Email: stefano.torti02@gmail.com ( please reply to me in english )
  phone: (+39) 333 482 16 22 ( messeg before calling )

 2. Hallo Jon
  We are two Girls from Denmark. We love Marcus and Martinus. On our School we have A project week next week. We have chosen to write about Marcus and Martinus. So we would like to ask you about, we could get an interview with the boys. Maybe on Skype our via e-mail.
  Kind regards Maja and Rie

 3. Hei,korson e d mulighet at min sønn hilse på Marcus & Martinus, og jæ lure på vor mange det kosta? Mvh Amira!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *