Forrige helg var det låtskrivingscamp på campus Rena i regi av MINS! De har arrangert slike prosjekter siden 2006, og i år er fjerde gang det holdes på lille Rena. Vi fikk besøk av flere studenter og artister fra Karlstad, Arvika og Ingesund. Vi fra Rena Music var så heldige at vi fikk være fluer på veggen og observere hele prosessen! Helgen startet rolig med en liten bli-kjent middag på den lokale pizzarestauranten, etterfulgt av en presentasjon der fire svenske artister/band pitchet musikken sin til låtskrivere og produsenter som deltok på prosjektet. Artistene lette etter nye innspill til musikken sin og håpet å finne dette gjennom campen.

De fire artistene/gruppene besto av:

Among Souls

Band innenfor singer-songwriter sjangeren med inspirasjon fra pop, rock, blues og folkemusikk.  De ønsket å bygge ting på enkelhet, jobbe med vokal og heller fokusere på teksten senere, noe de mente lå i fokus hos deres låter.

Reveal

Dette bandet spiller innenfor punk/hardcore sjanger med en kvinnelig vokalist som frontfigur. De ønsket å jobbe videre med rock men kanskje mer kommersielt, da de har et ønske om å ha låter spilt på radio.

Shalisa Taylor

En 20 år gammel kvinne også innenfor singer/songwriter sjangeren. Hennes ønske var å utvikle musikken i samme retning som artistene Adele, Amy Winehouse og Sia.

Alexandra Kjellberg

Den siste artisten som viste frem sine låter var Alexandra Kjellberg. Hun omtalte musikken sin som ”super poppigt pop” og ønsker å oppnå at publikum blir glade når de hører låtene.

På lørdag tok vi turen innom campen for å observere hvordan de ulike gruppene har valgt å angripe oppgavene. Mange av gruppene var godt i gang og hadde ikke mye tid til overs da de hadde deadline kl 19:00 samme dag. Likevel fikk vi sneket oss innom studioene for å ta bilder og kjenne på stemningen. De fortalte oss at det var uvant å jobbe i en slik setting der man jobbet med folk man aldri har møtt, og at man derfor måtte gå utenfor komfortsonen sin for å oppnå ønskede resultat.

En av de svenske representantene fra MINS var Martin, som vi fikk en liten samtale med.

Hva er det dere ønsker å oppnå med dette prosjektet?
Vi ønsker å oppnå et tettere arbeid mellom skolene i Norge og Sverige, og at avstanden skal bli mindre gjennom at vi arrangerer slike type eventer.

Hvordan er det å samarbeide med Rena på dette prosjektet?
Vi synes at samarbeidet har fungert veldig bra, og det er spennende fordi her møtes mange av de som kommer til å jobbe i bransjen i fremtiden. Vi har sett resultater tidligere, så det blir spennende å se hva som utvikler seg videre. Vi fokuserer blant annet på å bygge nettverk og at deltakerne skal utvikle kreativiteten sin gjennom skriving og produsering sammen med så mange som mulig. 

I etterkant har vi også spurt Anders Førde som deltok, hvordan resultatet ble Han fortalte at campen var god trening og øving, og at det var mange av deltakerne som aldri hadde gjort denne type arbeid i en slik setting før. Han koste seg hele helgen, og samarbeidet mellom Norge og Sverige ble veldig vellykket!

img_9442

Her er en video filmet og redigert av Erika, en av deltakerne under låtskrivercampen

Songwriting camp in Rena, NorwayWith this video we sum up a great weekend! We had an awesome time and met great artist and songwriters. A big thanks to MINS, Studiefrämjandet Musik Värmland/Bergslagen/Örebro, @Musikhogskolan Ingesund, Høgskolen i Hedmark, Campus Rena and Sony Music Norge!

Posted by Among Souls on 3. oktober 2016

Musikk av Among Souls