2. Klasse på musikkproduksjon og management har det siste halvåret hatt et fag som heter A&R. Faget går ut på å skape og utvikle en artist, skrive og produsere låter og slippe låtene ut i offentlighet.

SONJA er en av A&R artistene som har jobbet hardt det siste halvåret, og fredag 27. November var det endelig klart for slipp av første singel ”Why Do You feat. Melodee”! I forbindelse med singelslipp, opptrådte SONJA live på musikkens dag på Rena med sin splitter nye låt, til stor iver for publikum.

Vi har vært så heldige å få et eksklusivt intervju med denne up and coming artisten.

Sjekk ut debutlåten til SONJA her, og les hele intervjuet under bildet.

https://soundcloud.com/sonja-music-official

IMG_0759

For de som ikke vet hvem du er enda, hvem er SONJA?

SONJA er en jente på 19 år fra Sunnmøre, som studerer musikkproduksjon på Rena. SONJA er en artist som ikke er redd for å vise hvem hun er, både på scenen og i lyrikken.

Hvordan var det å opptre på musikkens dag her på Rena, sammen med Melodee?

Synes det var utrolig artig og en stor lettelse å endelig få fremføre. Det var spesielt gøy å opptre sammen med Melodee, der vi sammen viser Girl Power. Jeg er superfornøyd med den sangen vi fremførte, og all den gode responsen vi har fått fra Rena folket.

IMG_0756

IMG_0757

Hva handler debutlåten din om?

Den handler om å bli behandla dårlig av noen du er glad i, men samtidig klare å heve seg over det og komme seg videre i livet. Låten er en liten ”payback” til alle der ute som behandler andre dårlig. Man sitter ofte igjen med mange spørsmål som man ikke har svar på, derfor teksten ”Why do you”.

Hvordan oppsto din interesse for musikk?

Jeg har vokst opp i en musikkengasjert familie, der har jeg fått tatt del i musikken fra jeg var et lite barn. Jeg har så lenge jeg kan huske vært med i kor og musikkskole, og begynte tidlig å skrive mine egne låter og fremføre de live. Takket være oppveksten min fikk jeg fort mye erfaring innenfor musikken, og har aldri vært redd for å vise verden akkurat hvem JEG er.

Hva synes du om å fremføre egenskreven låt for så mange?

Har endel tidligere erfaring med livefremføring på Sunnmøre, men er ekstra spennende her på Rena, fordi alle er så flinke og studerer musikk. Det er verre å spille for et publikum der man kjenner mange, enn et publikum der man ikke kjenner noen. Du kan trygt si det var litt nerver i sving.

IMG_0758

Hva ønsker du og oppnå med musikken din?

Det er jo først og fremst å få ut et budskap, og vise fram det jeg elsker å drive med. Håper at jeg treffer mange som kan kjenne seg igjen i det jeg gjør.

Hva er planene dine med musikken fremover?

Fremover så skal jeg studere musikkproduksjon, og selvfølgelig prøve å jobbe mer med A&R låtene. Synes det er veldig vanskelig å forutsi musikkbransjen og hva den byr på, men jeg kommer uansett alltid til å drive med musikk. Det vil alltid være en viktig del av livet mitt.

Har du noe du ønsker å si til andre som ønsker å slå gjennom med musikken?

DO IT! Du må ta en sjanse for å komme deg dit du vil. For min egen del var de å følge musikkdrømmen og flytte til Rena det beste som har skjedd meg i musikkarrieren. Jeg vil derfor oppfordre andre til å gjøre det samme.

Hvor kan vi digge til musikken din?

Den første låta ligger nå ute på Soundcloud, og på Facebooksiden min som heter SONJA. Men det er ikke lenge til den kommer ut på Spotify. Følg meg gjerne på Instagrammen min for oppdateringer fremover : @SONJAMUSICOFFICIAL

 

Følg også videre med på bloggen for mer materiale fra musikkens dag!