En drøy kilometer utenfor hjertet av Manchester, finner man University of Salford. Dette er en av flere skoler i utlandet som Rena har et godt samarbeid med, og torsdag formiddag fikk førsteårsstudentene på Music Management og musikkproduksjon besøk av 3 representanter fra den britiske skolen.

UoSEn bachelor i musikk på Rena gir mulighet for å ta et semester utenlands, og et av mange alternativer er University of Salford. Salford tilbyr tre egne bachelorer innenfor musikk: Popular Music and Recording, Creative Music Technology og Musical Arts. Dette er tre utøvende musikklinjer, men det er også muligheter her for Management-studenter i form av mer bransjeteoretiske fag (eks.: Professional Development in the Creative Industries) samt generelle business- og markedsføringsfag.

I tillegg til fagene de tilbyr, ble vi også fortalt litt om hvordan det er å bo i Manchester. De gode tog- og flyforbindelsene gjør det lett for studenter å komme seg til andre byer, men de forsikrer om at det definitivt ikke er en kjedelig by å bo i. Her finner man et meget rikt kulturliv, med musikk og sport, og det legges heller ikke skjul på at utelivet er bra – men sistnevnte kommer vi så klart ikke til å ha tid til som studenter, som professor Stephen Davismoon påpeker.

MediaCityUK

Som student ved Salford kommer man til å bruke mye av tiden sin ved New Adelphi (headerbilde), som er den nye avdelingen for arts and media som åpner for fullt i 2016. Her får man tilgang til flere nymoderne øvingslokaler og innspillingsstudioer. Det er heller ikke usannsynlig at man får tilbringe tid hos MediaCityUK (til høyre), hvor skolens avdeling ligger vegg i vegg med store selskaper som BBC. Selv om de ikke tilbyr mange musikkrelaterte fag her, oppfordrer skolen sterkt til tverrfaglige samarbeid med linjer innen film, animasjon, radio og TV.

Et semester i utlandet går ofte hardt ut over økonomien dersom man ønsker å dra utenfor Norden – derfor tilbyr Salford også en studiepakke, som inkluderer husleie og diverse kulturelle dagsturer, i tillegg til studieavgiften. Dette er derfor et billigere alternativ enn mange andre universiteter i Storbritannia.

For mer informasjon, besøk skolens nettside her.