Som musikkstudent på Rena får man rabattert studentpris på delegatpass til hovedstatens kuleste arrangement innen musikk, nemlig bylarmfestivalen. Sammen med samtlige studenter fra Music Business – Management og –Production, tok Renamusic nok en gang turen innom festivalen.

Bylarm er en musikkfestival som består av konferanse på dagtid og konserter på kveldstid. Foredragene holdes av ulike aktører fra bransjen, hvor blant annet Music Norway, Sony Music, Music Ally, TONO, NRK og Youtube var noen av mange som deltok.

Bylarm som konsept har som hensikt å formidle kunnskap til bransjen gjennom konferansedager og presentere nye artister gjennom konserter. Kombinasjonen av dette gjør at festivalen fungerer som et samlingspunkt, hvor den norske musikkbransjen møtes hvert år. Bylarm er derfor en gylden mulighet for både studenter og folk i bransjen til å knytte nye kontakter. Nettverksbygging er helt essensielt hvis du ønsker en jobb i denne bransjen.

Hvis du dessverre ikke fikk mulighet til å oppleve bylarm 2017, men tenker å søke på en av våre to musikklinjer til våren, vil du få mulighet til å få delegatpasset ditt til en rabattert pris gjennom skolen. Du må ha delegatpass for å få tilgang til både konferansen og konsertene. Delegatpass er ekstremt kostbart. Det er derfor en stor fordel å være musikkstudent på Rena.

SAMSUNG CSC

Foto: Ingrid Martinsen

Som student har du også mulighet til å søke deg til en studentstilling. I år kunne man blant annet jobbe som artistvert, billettansvarlig-assistent, frivilligansvarlig-assistent, presseansvarlig-assistent og mye mer. En slik stilling er en fin mulighet for å opparbeide seg erfaring og knytte nye kontakter. Music Business – Management student, Oceanne F. Noukoudjo, fikk i år mulighet til å jobbe som billettansvarlig-assistent. Intervju med Oceanne og hennes erfaringer vil snart komme ut på siden vår.

SAMSUNG CSC

Bylarm-appen gjorde det mye enklere å planlegge konferansedagen sin. Foto: Ingrid Martinsen

Av de mange foredragene som var i løpet av arrangementet, fikk vi blant annet med oss Attack of the Killer Robots, Music Ally’s guide to 2017, Future Trends og The art of Digital Marketing. Diskusjonen i det førstnevnte foredraget handlet om hvorvidt kunstig intelligens gjennom roboter (AI), vil styrke eller svekke bransjen utvikling. Music Ally’s guide to 2017 tok for seg 10 viktige punkter som skal være hjelpsomme for å være forberedt til musikkåret 2017. The art of Digital Marketing handlet om de største trendene innenfor markedsføring av musikk. Youtube presenterte foredrag om hvordan man enkelt kan forbedre artistprofilen sin, mens tidligere Renastudent, Julie Rogstad Sandberg fra Sony Music, pratet om rollen som A&R.

Er du interessert i låtskriving og produksjon og vurderer vår produksjonslinje? Under Bylarm holdt by:songs et foredrag bestående av et panel med låtskrivere, som blant annet har skrevet for Beyoncé, Britney Spears, Rihanna, Justin Bieber, Drake.

Music Norway hadde også et spennende foredrag om synking av musikk til film og tv. Sarah Chanderia var moderator under foredraget og er også gjesteforeleser for bachelorprogrammet vårt Music Business –Management.

Renamusic takker for besøket under årets festival. Ses til neste år!

Haakon

Bylarm har i år 20-års jubileum og fikk i den anledning besøk av kronprins Haakon under prisutdelingen av Phonofile Nordic Music Prize. Foto: Espen Grotnes

17121386_1067468106692625_2123432200_o

Astrid S i Kulturkirken Jakob, torsdag. Foto: Omar Omrani

SAMSUNG CSC

Jarle Bernhoft på Sentrum Scene, torsdag. Foto: Ingrid Martinsen

Madden

Madden på Sentrum Scene, fredag. Foto: Ola Frøyen

IMG_20170304_222612395-01

Mugisho på Ingensteds, lørdag. Foto: Ola Frøyen