Nesten midt i UKA15-uka var det duket for skikkelig rockekonsert på studentpuben. The Dogs(eller bikkjene, om man vil) med Kristopher Schau i teten skulle løfte taket på Arena bar. Dog noe mykere enn hans tidligere ”The Cumshots”, men fortsatt en vel gjennomført konsert med akkurat nok rølpefaktor.

Oppvarmingen var det amerikaneren Luke Elliot som sto for. 29-åringen fra New Jersey, bør og kommer til å få et større navn i det norske musikkmijøet. Makan til oppvarming!

IMG_8894

Luke Elliots musikere er klare for å gi jernet.

Rundt halv tolv entret han scenen med band bestående av musikere fra Halden-bandet The Salmon Smokers. Elliot tok oss med ned i dystre melodier og tekster som minnet både om Tom Waits, Zeppelin og Warren Zevon på samme tid. Ikke veit jeg hvor han har hentet inspirasjon fra, men en ekte rock’n’roll-klassisist kan han nok defineres som. Ekte, rå og sjelfull musikk som får oss til å skjønne at dette kommer fra et bestemt sted – en fortid. Dette er ikke bare løse ord og nødrim om jenter man ikke engang var forelsket i.

"Can I get a shot of whiskey for my throat?"

«Can I get a shot of whiskey for my throat?»

Tommel opp, Luke! Og Zevons ”Boom Boom Mancini” var slettes ingen dårlig slutt på oppvarmingen! Og ikke tenk på stolen du knuste. Det ligger i budsjettet. Det er lov å være litt rock ’n roll av og til! Heller ikke tenk på forkjølelsen. Stemmen din holder mål og vel så det!

 

"Bikkjene" kom også innom for å få med seg oppvarmingen.

Gutta i The Dogs kom også innom for å få med seg oppvarmingen.

Etter en liten omrigg slapp bikkjene til. Med susing fra gamle gitaramper og litt feedback i diverse monitorer var rockeshowet offisielt åpnet. Utadvendte og selvsikre som gutta i bandet er ble det full spiker fra første strofe. Schau prøvde ved flere anledninger å få publikum fremfor sperreteipen vakta hadde satt opp som et gjerde to meter unna scenen. Hvem er det som vil stå to meter unna en rockekonsert med så mye trøkk og liv? Vi vil helst være på scenen. Der så det nemlig koslig ut.

IMG_9080

Jeg har nok aldri sett en konsert med så mye klemming og kjærlighetsbekreftelser innad i bandet(Joda, lyd og lysmenn klemte og). Det er godt å se at man kan vise følelser også i ”machomusikken” til The Dogs, som minner meg om noe Misfits-aktig med innslag av klassisk rock. Stilig var det hvertfall! Med låter som ”I Don’t Wanna” og publikumsfavoritten ”Crime Is Sexy” var det ingen som klaget på verken kvanti- eller kvalitet av konserten. Takk skal dere ha!

 

Gitarist Mads Martinsen var ikke sparsom på gitarsoloene. Det gjorde ingenting!

Gitarist Mads Martinsen var ikke sparsom på gitarsoloene. Det gjorde ingenting!

En meget, meget vel gjennomført kveld av både oppvarming og hovedakt. Kom tilbake når vi har fått nye stoler og scenesperringen er fjernet!