Fadderuka 2020

Skrevet av: Lene Ødegård

August er her, og Rena ble nok en gang fylt opp av nye studenter som var klare til å feire årets fadderuke. Det ble likevel en annerledes fadderuke også ved studiested Rena i år. For Fadderuka som ellers nesten handler om å bli kjent med flest mulig på kortest mulig tid, ble det i år viktig å holde seg i sine faste grupper hele tiden. De årlige konsertene på studentbaren Arena bar ble byttet ut med digitale DJ’s i hver enkelt stue. Det ble alkoholforbud på arrangement i regi av Fadderuka, og stort fokus på å holde avstand til hverandre. Selv om det har blitt visse begrensninger, har det ikke gått utover målet til Fadderuka, som er å gjøre de nye studentene kjent med studiestedet, studiet og medstudenter. For å oppnå dette, har årets fadderstyre kommet opp med kreative løsninger, og en fadderuke bestående av aktiviteter som både en digital og fysisk rebus, «Zoom til Zoom» og grilling. Vi i Rena Music har snakket med både en fadder og et fadderbarn for å høre hvordan de har opplevd denne litt annerledes Fadderuka:

Birgitte Tuene, bookingansvarlig for Fadderuka Rena 2020, Music Business – Management
Hvor krevende har det vært for Fadderstyret å planlegge årets fadderuke?

– Planleggingen startet som en helt vanlig fadderuke, men endret seg i rundt midten av mars. Det har vært en prøvende tid for alle i fadderstyret, og vi har måttet forholde oss til de forskjellige retningslinjene som ble satt av staten og høyskolen. På grunn av det har vi hatt nødt til å gjøre endringer av program og gjennomførelse i siste liten, noe som har fått alle i styret til å vri hodet for å finne ut hvordan vi kunne gjøre fadderuken Covid-19- vennlig. 

Hvordan har vervet ditt som bookingansvarlig blitt påvirket av situasjonen?

– Vervet mitt har ikke endret seg i den forstand at jeg hadde ansvaret for kveldsunderholdning og for å finne artister. Vervet ble derimot veldig annerledes i forhold til hva jeg hadde sett for meg. Vi fikk gjennomført tre live-streams fra DJer, noe jeg er veldig fornøyd med. 

Hva har du lært gjennom vervet ditt?

– Jeg har lært en hel del viktige ting gjennom vervet mitt. Det viktigste av dem tror jeg er at jeg har fått erfaring i hvordan man arbeider under slike varierte forhold. Jeg har erfart hvor fort man har nødt til å kaste seg rundt når man får nye retningslinjer i fanget, og at man bare har nødt til å få gjort det beste ut av situasjonen.

Hvordan synes du gjennomføringen av Fadderuka ble?

– Jeg er ganske fornøyd med gjennomføringen av fadderuken med tanke på situasjonen vi er midt oppi. Vi har fått gode tilbakemeldinger fra skolen, fadderne og ikke minst fadderbarna. 

Hva var høydepunktet i Fadderuka for din del?

– Høydepunktet mitt var å møte- og bli kjent med alle de nye elevene!

Oscar Mathisen / Oscar North, fadderbarn, music business – production
Hvordan synes du Fadderuka har vært?

– Veldig bra! Fikk blitt kjent med medstudenter på en bra måte og lært om stedet fra folk som er bedre kjent. Alle her er veldig trivelige og åpne og man kan prate med alle uten problem.

Hva synes du om smittevernstiltakene som har blitt gjort under Fadderuka?

– Jeg syns de klarte det bra. Ikke alle studenter brydde seg like mye, men det må man forvente. Måtte sitte i egne grupper på sosiale arrangementer og det føltes veldig strukturert ut, men veldig uvant og absurd.

Hvilket inntrykk har du fått av hvordan de andre fadderbarna har opplevd årets fadderuke?

– Jeg tror det er varierte meninger. Jeg vet at mange ikke ville delta, men mange av de deltok uansett. Var et par som slutta å møte opp.

Hva gleder du deg mest til med music business-studiet?

– Jeg gleder meg mest til å jobbe med og lære av andre med samme interesse, folk som kan andre ting enn meg og er talentfulle. Prøve å få til noen skikkelig gode prosjekter og knytte kontakter.

Både fadderne og fadderbarna virker jevnt over fornøyde med gjennomføringen av årets fadderuke, og man kan trygt si at det ble en vellykket fadderuke, selv om den ikke ble helt som opprinnelig planlagt.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *