Skrevet av: Benedikte Hågensen Svendsen

Noen av oss i Rena Music er så heldige å få muligheten til å reise til Bergen for å være med på årets Vill Vill Vest. Dette gir oss en mulighet til å lære mer om bransjen vi en dag skal jobbe i, og å se uprising artister på noen av Norges største scener.

Vill Vill Vest er en nasjonal musikk- og bransjefestival som arrangeres i Bergen hvert år. På samme måte som by:Larm og Trondheim Calling får ferske artister spille på noen av Norges største scener og vise seg fram for nytt publikum. I tillegg er festivalen spekket med spennende foredrag om, og av personer i musikkbransjen. Her får man muligheten til å bygge nettverk med noen av bransjens største aktører, noe som er en fin mulighet for oss som vil ut i musikkbransjen i fremtiden.

Rena Music består av Music Business Management og Music Business Production studenter, og under årets Vill Vill Vest vil det være 7 stykker fra Rena Music tilstede. Vi har spurt disse noen spørsmål på forhånd av festivalen hva de gleder seg til, og hvorfor en slik festival er viktig.

1. Hvorfor vil du dra på Vill Vill Vest?
2. Hvilke foredrag ser du fram til å se under årets festival?
3. Hvilke konserter skal du få med deg under årets festival?


Johanne  / 22 år / Music Business Production, 2. året /
Jojofresh64@hotmail.com / @Johvnne /

1. Under årets by:Larm hadde jeg en studentstilling, hvor jeg jobbet som artistvert. Når jeg denne gangen skulle dra på Vill Vill Vest, ville jeg heller oppleve festivalen på en annen måte og gikk for delegatpass. Slik kunne jeg få med meg foredrag som er relevante for meg, og se alle konsertene jeg ønsket.

2. «Kvinner og toppledelse i musikkbransjen» med Tonje Kaada fra Øyafestivalen, Silje Larsen Borgan fra Little Big Sister, og Kathrine Synnes Finnsnes fra Music Norway. Vil også få med meg «Fra sub til pop: veien fra undergrunn til mainstream».

3. Iris og Svømmebasseng er et must for min del.


Benedikte / 28 år / Music Business Management, 2. året /
benediktesve@gmail.com / @benediktesve /

1. Jeg har lang erfaring med festivaler og konserter, men synes det er viktig å ta del i festivaler som Vill Vill Vest, by:Larm og Trondheim Calling fordi de gir ferske artister muligheten for et nytt publikum. I tillegg er det utrolig mange lærerike og spennende foredrag som alltid er bra å få med seg.

2. Synes spesielt «Kvinner og Toppledelese» og «Mind The Gap» om kvinner i musikkbransjen virker spennende og viktig. I tillegg synes jeg de «27 viktigste kvinnene i musikkhistorie» og «Hiphop-hoder» er et must. «Låtskriverpanel med Myra, Emir og Thea Hjelmland» er også gøy og lærerikt.

3. Det er utrolig mange jeg vil få med meg i år; Kapteinen, AVGVSTS, Eirik Aas, Saus, Kamara, Tacobitch og Sojuxlinni er noen av de.


Ragnhild / 20 år / Music Business Management, 2. året /
ragnhild.eithun@hotmail.com / @ragnhildeithun /

1. Det er veldig lærerikt, spennende foredrag fra bransjefolk og man får muligheten til å se nye up and coming artister.

2. «Kvinner og toppledelse i musikkbransjen», «Bergen VS the world», «Det brenner på Dass – men hvem slukker den?» og «Advice to young industry profesionals» vil jeg få med meg.

3. Jeg har lyst til å få med meg så mange nye som mulig, men vil i alle fall se Hedda Mae, Pikekyss, og Kapteinen.


Sturle / 19 år / Music Business Production, 1. året /
Sbreivik99@gmail.com/

1. For å oppdage nye artister og gå på foredrag for å lære meg om bransjen.

2. De jeg synes er viktigst å få med meg er «Psykisk helse i musikkbransjen», «låtskriver panel med Emir, Myra og Thea Hjelmeland» og «Alt du trenger å vite som ny artist».

3. Har ikke kjennskap til å så mange av artistene, men er veldig spent og vil få med meg så mange som mulig.


Sondre / 26 år / Music Business Management, 1. året /
sondreodegaard@hotmail.com / @sondreodegaard

1. Jeg drar på Vill Vill Vest for å tilegne meg mer bransjekunnskap, få et større nettverk innenfor bransjen jeg ønsker å jobbe i og for å se både kjente og ukjente artister på scenen.

2. Flere av foredragene blir holdt samtidig, så det er ikke mulig å få sett alle, men jeg ønsker å få med meg så mange som mulig.
– Advice to young industry professionals / pres. by Music Norway
– Psykisk helse – hva er det vi egentlig snakker om?
– Låtskriverpanel / pres. av Nopa
– Hiphop-hoder
– It´s the end of the world as we know it
– Spotify Playbook: Develop your audience / pres. by Music Norway
– Morten Harket in Conversation
– TONO x Vill Vill Vest
– Hva skal du med et musikkforlag? Pres. av Musikkforleggerne
– Fra sub til pop: Veien fra undergrunn til mainstream / pres. av MUO

3. Iris, Kapteinen, Kamara, WHALESHARKATTACS, SOJUXLINNI, Alva Ravn, Hedda Mae, Pikekyss, Ol´Burger Beats & Vujo, Tacobitch, Bjørn Torske, Finding Neo, Eirik Aas, Svømmebasseng, og Verdensrommet. Dette er noen av artistene jeg ønsker å se, men det gøyeste med festivaler som Vill Vill Vest er å oppdage nye artister.


Olivia / 20 år / Music Business Production, 1. året /
@oliviavoster

1. Ønsker å lære mer om bransjen jeg en dag skal jobbe i.

2. Gleder meg aller mest til «Hiphop-hoder», «Sync og identitet» og «Klubbkultur».

3. Isah Shorty, Kapteinen, Fakethias og Verdensrommet blant annet.


Emma / 21 år / Music Business Production, 1. året /
Emma.I.Thornes@hotmail.com / @etornes

1. Jeg vil på Vill Vill Vest for å få et bedre innblikk i og lære masse om en vanvittig spennende bransje. Også for å få et lite avbrekk i studiehverdagen og høre masse bra musikk!

2. «Mind the Gap», «Advice to young industry professionals», «De 27 viktigste kvinnene I musikkhistorien», «Låtskriverpanel», «Det brenner på dass men hvem skal slukke den?», «Vill Vest x TONO» og mange flere.

3. Isak Shorty, Alva Ravn, KAMARA, Mandalai Lamas og Kapteinen for å nevne et par. Gleder meg til å høre mange nye, gode artister.