En av de store fordelene med å studere musikk her på Rena er at vi får et realistisk og stort innblikk i hvordan musikkbransjen fungerer. Dette mye på grunn av erfarne gjesteforelesere som har både en og to føtter innenfor musikkbransjen. Forrige uke fikk vi besøk av Gunnar Greve. Han jobber i dag som artistmanager (Vinni, Timbuktu og Kaveh for å nevne noen) og er også tidligere kjent hip-hop artist. Eller kanskje du kjenner han igjen som Idol-dommer?

Uansett er det viktig at vi som studenter får en forståelse av hvordan bransjen fungerer, og da passer det utmerket at vi får en erfaren foreleser på besøk. Vanligvis holdes undervisninger med eksterne forelesere i et klasserom som alle andre timer, men denne dagen så skinte sola og det var ”varmt” (som vi nordmenn liker å si alt for tidlig på våren), så da ble forelesningen holdt ute. YEY!

GunnarGreveGunnar Greve har gjennom en årrekke fått lang erfaring som manager og artist. Derfor ble det fokus på både businessdelen og den utøvende delen i bransjen. Dette var veldig lærerikt da vi er to klasser som fokuserer på hvert sitt område. Selv om Gunnar Greve ikke har noen utdanning selv, stille han seg veldig positiv til Renas utdanningstilbud, og har i dag kontakt med flere tidligere elever. Det er godt å høre!

Under forelesningen delte Greve flere historier og ga oss råd om hvordan ting burde gjøres fra hans perspektiv. Det ble satt i gang flere samtaler der alle kunne bli med å diskutere. Vi stilte blant annet spørsmål om hva den neste store sjangeren i fremtiden kan bli, hva vi synes er det mest essensielle med et musikkprodukt i dag og litt om hva slags retning vi i klassen ønsker å gå innenfor musikk. Gunnar Greve ga oss en inspirerende og lærerik forelesning og vi ønsker han hjertelig velkommen tilbake ved senere anledninger!