Lene om vervet som bookingansvarlig hos Arena Bar og Fadderuka Rena

Hei! Jeg heter Lene Ødegård, er 20 år, kommer fra Heidal i Nord-Gudbrandsdalen og går andre året Music Business – Management. Siden 1.november i fjor har jeg hatt et frivillig verv som bookingansvarlig for Arena Bar og for Fadderuka Rena, hvor jeg har booket tre konserter for Arena og fire for Fadderuka. Grunnen til at jeg ville være bookingansvarlig var fordi jeg har god kjennskap til norsk musikk, og hadde derfor mange forslag til hvem som kunne passet å booke til Arena. Jeg hadde også lyst til å være med på å forbedre studiehverdagen til studentene på Rena med god musikk, og ikke minst god stemning på studentbaren vår!

Gjennom vervet som bookingansvarlig har jeg lært mye om bookingprosessen fra start til slutt. Jobben har for det meste gått ut på å sende e-poster og meldinger, og ordne med alt som må være i stand før en konsert (som bestilling av hotellrom, innkjøp av mat/drikke, leie av utstyr/teknisk personell osv.). Jeg har hatt nær kontakt spesielt med driftsleder og teknisk ansvarlig på Arena, og ikke minst med bookingagentene til artistene (evt. artisten selv når det er snakk om mindre artister). I tillegg til å jobbe som bookingansvarlig, jobbet jeg også som artistvert da Vandbakk hadde konsert hos oss i vår, noe som var veldig spennende.

Det viktigste med vervet mitt har vært å sørge for et godt tilbud til studentene, og at artistene som kommer til oss får en god opplevelse, og forhåpentligvis har lyst til å komme tilbake. Det var mer krevende enn jeg hadde trodd på forhånd, siden det er mye jobb og mange personer å forholde seg til for å få i stand en vellykket konsert. Som bookingansvarlig vil jeg si at det er spesielt viktig å være blant annet strukturert, god til å forhandle (mtp. pris og rider), ha god planleggingsevne og hele tiden være tilgjengelig på e-post/melding. Det har vært veldig givende å sitte i understyrene til Arena og Fadderuka, og jeg har i tillegg til mitt eget verv lært mye om de andres verv også – om hvordan Arena drives og Fadderuka arrangeres, og jeg er veldig glad for å ha fått vært med på dette! Jeg var skikkelig stolt da jeg hadde booket min aller første konsert, og fikk en stor mestringsfølelse. Selv om det er et frivillig verv som ikke gir betalt i form av penger, var det verdt all den harde jobbingen da folk kom bort til meg hele Fadderuka og sa jeg hadde gjort en god jobb, og jeg så hvor mye folk koste seg på konsertene. Det har vært veldig lærerikt å få et innblikk i hvor mye ulike artister tar for en konsert og hva de krever av ridere – både av praktisk og teknisk utstyr for å gjennomføre en konsert. Jeg har gjennom dette vervet funnet ut at det ikke er booking jeg ønsker å jobbe med i fremtiden, men det var gøy å få prøvd det ut og kunne ha med meg den erfaringen videre, og ikke minst få en attest å legge ved CV-en.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *