Music Business – Production

Vil du se alle blogginnleggene om Music Business – Production?

Har du lyst til å søke på Music Business – Production eller lese mer på skolens egen hjemmeside? Klikk her!

Studio

Music Business – Production er linja for deg som digger musikk, og som vil lære å produsere kommersiell popmusikk. Det kreves ikke at du kan noe fra før av, og du må ikke vite hva en akkord er, eller kunne høre om trommene er kvantisert eller ikke, det lærer du her! Om du har holdt på med musikk i over 10 år eller ikke har laget en eneste sang så vil du uansett komme inn i ett utrolig bra miljø med mange flinke elever og lærere som lære deg akkurat det du trenger for å bli en flink produsent. I tillegg til å produsere musikk vil du også lære en smule økonomi som er en viktig del av bransjen, og du vil i tillegg lære hvordan bransjen fungerer. Du og vil også komme innom litt låtskriving og annet snacks!

Det som er fett med å studere Music Business – Production på Rena er at foreleserne ikke er kjipe akademikere, men mennesker som er i bransjen!

På skolen er det også ett stort studio, 2 små opptakssuiter! Dette har du tilgang til 24/7, noe som er sweet! Her finner du utstyr som du også vil jobbe med senere i arbeidslivet slik at du får ett mest mulig realistisk bilde på hvordan det er å jobbe i ett studio.
Av programmer så blir det undervist i Logic og Cubase som er relativt enkle å lære for deg som er ny, og null stress for deg som har vært borte i andre redigeringsprogrammer. Det fjerde semesteret innebærer ett utenlandsopphold, hvor du har flere muligheter for reisedestinasjon!

Les mer om Music Business – Production på inn.no

 

StudiosessionHvorfor søke?

  • Du har stor interesse for musikk og kan tenke deg å være med og skape fremtidens popmusikk
  • Du ønsker en bred og grundig forståelse for hvordan moderne popmusikk utvikles – fra låtskriving til lydmiksing
  • Du vil gjøre deg kjent med internasjonal musikkbransje og få innsikt i hva som skal til for å lykkes kommersielt i et stadig mer krevende marked

Hva blir jeg?
Du får kunnskaper som gjør deg egnet til jobber som produsent, låtskriver, repertoar- og artistutvikler i plateselskap eller musikkforlag, Music Supervisor, lyddesigner og andre stillinger som fordrer kompetanse innen musikkproduksjon.

Kort og godt
Music Business – Production er for deg som ønsker å ta ett dykk inn i musikkens kulisser og lære deg alle hemmelighetene bak det stor hittene, samt lære hvordan denne bransjen egentlig fungerer i praksis. Du får laget mye musikk samt skape ett nettverk som er viktig for å lykkes i denne bransjen. Studiet strekker seg over 3 år på Høgskolen i Innlandet, Campus Rena hvor ett semester er utenlandsopphold, og hvis du er heldig, praksis i slutten av 3. året. Med kontakter innad i klassen, innad på skolen, forelesere, fra utvekslingshalvåret og fra praksis har du allerede kommet deg et langt stykke på vei.

Med profesjonelt utstyr og massevis av hardware-utstyr i form av equalizere, preamper eller kompressorer er det også nok å skru og ta på for de som liker noe litt annet enn visuelle knotter. Skolen har i tillegg drøssevis med mikrofoner til utlån for oss studenter til en hver tid. De fleste av disse er alfa og omega i studioene man finner rundt omkring i verden. Studiet gir viktige innblikk i karakteristikkene og forskjellen på disse slik at man kan fange det beste opptaket på best mulig måte.

For spesielt interesserte kan det være greit å vite hvilke mikrofoner som tas i bruk:

Royer 121

Neumann KM 184

AKG C-414 x2

Electro-Voice RE 20

Røde NT 5

Røde K2

Sennheiser MD 441-U x2

Sennheiser MD 421 x2

Shure SM 7 x3

Shure SM 57 x3

SM Pro Audio MC03

Shure Beta 52 A

Audix D6


9 thoughts on “Music Business – Production

  1. Thank you very much for your comments. Please be assured that I read every comment that my readers left for me. I may not be able to respond to all of them individually due to time constraint and delay in returning favour but I do appreciate every comment left by all of you. Thanks! I am glad to hear that you love my blog!

  2. Meilleurs voeux pour vous également, je suis ravie du succès de ce blog et de votre livre !Je partage régulièrement sur ma page FB certains de vos articles qui me plaisent particulièrement et comme il y a parfois des commentaires intéressants, je sais que certains lecteurs maintenant viennent directement ici pour en avoir la primeur ! Merci encore pour ces moments de bonheur!

  3. Woman of Alien…Fantastic work you’ve got completed, this page is really neat with fantastic details. Time is God’s way of holding every thing from occurring at the same time….

  4. gfmueden: Most browsers allow you to modify your preferences to display a link in any color. Maybe you can change the shade of blue that is used by default.

  5. I can’t transfer any file using bluetooth from my laptop to Karbonn smart tab 2. I have paired my laptop to the tab but still not able to transfer the file. I have checked all the settings. Can you suggest any solution?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *