Nagini slipper debutsingel

Skrevet av: Lene Ødegård

Sofie Børsvik og Heidi Dybvad utgjør duoen Nagini som slapp sin første singel, “Det som kunne ha vært”, på fredag. De ble raskt gode venner da de begge begynte å studere Music Business på Rena, og på grunnlag av at de hadde veldig lik musikksmak og en vellykket studio session sammen, ble de til duoen Nagini. Artistnavnet er det samme som navnet på Voldemort sin slange, og dukket tilfeldig opp da jentene så på Harry Potter sammen, etter de hadde slitt i lang tid med å finne et passende navn på duoen. Duoen lager musikk innenfor sjangrene moderne R&B og pop, og henter inspirasjon fra artister som blant andre Unge Ferrari, blackbear, Tinashe, Kehlani og Rihanna. Nagini ble ferdige med Music Business-studiene sine i vår, og er nå klare for å lansere sin egen artistkarriere.

Hva handler låten om?

– “Det som kunne ha vært” er en dagdrøm hvor vi utforsker det som kunne ha vært mellom to personer, men som av en eller annen grunn ikke endte opp sammen.. Hvordan kunne de hatt det om de enda gjorde alt de pleide å gjøre? Man drømmer seg rett og slett bort til noe som pleide å være veldig bra, og som kunne ha blitt veldig bra om omstendighetene var annerledes.

Hvordan har prosessen med å lage denne låten vært?

– Vi skrev denne låten sammen, kun oss to, og vi prøvde egentlig bare å drømme oss litt bort i tekstskrivingen, male et bilde. Senere måtte vi få inn andre som kunne være med å male dette bildet, altså hjelpe oss å få frem den sounden som vi forestilte oss og ønsket at låten skulle ha. Denne låten har virkelig vært gjennom en skikkelig prosess! Vi har ikke lenger oversikt over hvor mange versjoner vi har vært innom. Både med tanke på produksjon og melodier. Vi klarte liksom aldri å fange riktig sound og følelse i låta…Helt til vi fikk inn super talentfulle produsent Martin Lindhjem, og hadde et par sesh med han, da fikk vi endelig arbeidet oss frem til sounden vi var ute etter. Shoutout til han som holder ut med to ekstreme perfeksjonister! Slutten av låta, slik den er i dag, er egentlig fra en helt annen versjon av sangen. Det var for å smelte denne tidligere versjonen inn med den nye vi fikk hjelp av Aina Haugen Aae og Markus Kværnø Gulbrandsen, som har veldig gode musikkteoretiske kunnskaper.

Hvordan er det å jobbe sammen som en duo?

– Vi tenker mye likt, og jobber bra sammen, i tillegg til at kreativiteten vokser når vi lager noe sammen og kombinerer ulike ideer vi har. Vi er veldig like, men også veldig forskjellige. Noe som gjør at vi fungerer veldig bra som en duo. Ikke minst at vi har det veldig gøy sammen da. Vi har også kunnskaper og evner som komplementerer og utfyller hverandre godt. Vi er flinke til å støtte hverandres ideer og til å utfordre hverandre. Det viktigste har hele tiden vært å ha det gøy i den kreative prosessen, uavhengig av resultatene.

Hvordan var studietiden deres på Rena?

– Gøy med musikkfagene, lærerikt mtp. branding, marketing, “the package”. Og veldig sosialt! Sykt gøy å møte så mange mennesker som deler samme lidenskap som seg selv, vi føler man connecter på en spesiell måte og siden Rena er såpass liten plass blir man også veldig godt kjent med hverandre. De vennskapene vi har fått der er noe vi kommer til å ha med oss resten av livet. Miljøet er veldig inspirerende og man blir motivert av å se andre satse på sine drømmer. Og muligheten til å dra på utveksling var også gull verdt.

Hva er det viktigste dere tar med dere av lærdom fra Rena når dere nå lanserer deres egen artistkarriere?

– Pakken!! Alt har en sammenheng! Noe vi har måtte tenke mye på, spesielt siden vi er to forskjellige personer med forskjellige artistiske uttrykk. Vi måtte finne ut hvem vi to, som en artistduo, er sammen. Og det er Nagini. Sånn sett har samarbeid også vært viktig. Og det er masse samarbeid på studiet, spesielt A&R, men også sosialt. Og man får jobbet med mennesker man kanskje ellers ikke ville jobbet med! Og ikke minst at det er sykt mye jobb. Man kan ikke bare tro at man kan slippe en låt og så forvente at den skal få en million streams tilfeldigvis av seg selv.

Hva er planene fremover for Nagini?

– Fremover skal vi jobbe videre med å gi ut flere låter, og å skrive så mye som mulig. Vi er begge to ekstremt kreative og har et idé-notat på 17 sider. Så vi har mye in the making! Akkurat nå har vi 3 låter som vi fokuserer på å få ferdigstilt og ut så fort som mulig. Langtidsplanen er selvfølgelig å bygge opp artistkarrieren så vi kan drive med det på fulltid.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *