Q&A med von Krogh

Music Business-student Adrian Michelsen inviterte i høst Elias von Krogh til å delta i deres A&R-prosjekt som artist. Prosjektet resulterte i tre låter som i dag ligger på første-, andre- og tredjeplass under «Populære låter»-kategorien på P3s Urørt-side. Vi har tatt en prat med Elias om hvordan prosessen har vært, og om hvordan han ser på fremtiden som artist.

Foto: Henrik Hokaasen Røyne

Hva føler du var den største fordelen ved å ta A&R faget i bruk for prosjektet?

A&R-faget ga meg muligheten til å jobbe med studenter som gjerne ville prøve seg litt frem, og det gjorde det mye lettere for meg som litt nervøs og musikalsk sjenert å slippe meg mer løs, lære nyttigheten av å slippe andre inn i prosjektene mine og finne ut av hva andres vurderinger kan tilby musikken. Å jobbe med Bernhard Guddal og Adrian Michelsen under produksjonen av låtene gjorde at flere ideer om lydbildet og arrangementet kunne flyte ut mer naturlig.

Hvordan tror du det hadde gått uten A&R oppgaven?

Uten A&R-oppgaven tror jeg nok at jeg hadde vært litt på samme plass som før, på stedet hvil. Jeg har ikke for vane å publisere alle ideene mine til låter, fordi jeg sjeldent føler at jeg får gjort noe ferdig. Uten oppgaven hadde jeg nok ikke fått muligheten til å lage låtene på den måten, og det har gjort mye med tanke på kontakt-nettverket.

Hva er dine tanker om muligheten A&R gir diverse uoppdagede artister?

Jeg mener det er en suveren mulighet til å lære seg å jobbe med andre mennesker, å få uttrykt noe, og man kan få seg så mange kontakter. Uka på Rena ble til en av de hyggeligste i løpet av hele 2019, og gjennom oppgaven ble jeg kjent med flere dyktige musikere og produsenter.

Hvordan ble du involvert i A&R?

Jeg ble opprinnelig spurt av min gode venn og management-student Adrian Michelsen om jeg ville være artisten i A&R-oppgaven hans. Etter at han hadde forhørt seg med de andre i gruppen, og han hadde vist dem noe av mitt gamle materiale, sa de seg enig i at jeg kunne være deres artist å jobbe med. Det er jeg selvfølgelig veldig takknemlig for, og hele gruppa var fylt av veldig flinke og dedikerte folk, så alt lå bra til.

Hva er planen videre med von Krogh?

Vet ikke helt hva planen er, men vi snakker litt frem og tilbake med noen her og der, hehe. Til sommeren skal Adrian Michelsen, Anton Nguyen og jeg etter planen spille noen enkle von Krogh-konserter, og personlig har jeg veldig lyst til å lage mer musikk, prøve frem nye veier. Det hadde vært heftig.

Hva ønsker du å formidle til lyttere?

Jeg tror at hovedmålet med låtene og tekstene deres er å formidle opp- og nedturer, fordi livet er fylt av dem. Om man klarer å akseptere det, så kan det kanskje hjelpe noen ut av det verste. Veldig mange av låtene handler om å føle at man sitter fast, ensomhet og søken etter fred, som jeg tror at flere enn meg opplever i løpet av livet. Ønsket mitt med musikken er også det samme for meg, det hjelper meg med å få satt ord på tanker og følelser som rommes litt av låta de uttrykkes i. Det gjør alt litt lettere for meg når jeg får satt ord og lyd til hvordan det står til.

Lytt til von Kroghs låter på Urørt her, og følg prosjektet videre på Instagram her!Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *