For et par uker siden fikk vi besøk av Sony Music Norge. Grunnen til at de var på besøk var for å snakke om et helt nytt traineeprogram de har planer om å starte. A&R (Artist & Reperoire) er det traineeprogrammet går ut på, og da er det en fordel at akkurat dette er en av de obligatoriske fagene innenfor bachelorgraden. Dette tilbudet gjelder for ferdig utdannet musikkstudenter og siste års studenter (som har gått enten music managment eller musikkproduksjon).

Direktør Lena Midtveit og Commercial Director Aslak Bendtsen var tilstede for å dele nyheten, og i tillegg holdte de et foredrag i faget kreativ forretningsutvikling.

Muligheten Renastudentene ved Musikkproduksjon og Music Management får er øremerket de. Studentene får muligheten til å søke på to praksisplasser hos Sony Music under deres A&R (Artist & Repertoar) stilling, og mulighet for senere ansettelse. Elevene i tredje klasse er foreløpig de eneste fra skolen som får muligheten til å søke på praksisplassene, ettersom prosjektet korrelerer med praksis-perioden elevene har i deres siste semester av utdanningen. De utfordrer også tidligere elever som har gått på musikklinjene på Rena. Dette er en unik mulighet, ettersom Rena er Norges smeltedigel for nytt talent både foran og bak kulissene av en hver artist.

Sony Music har gjennomført et lignende program i England med gode resultater, og dermed ville Sony Music Norge prøve et lignende program innenfor Norge. Denne traineeplassen er dog den eneste som varer i et år.

A&R er et felt innenfor platebransjen hvor personen som har stillingen finner talent, arbeider med talentet, hjelper å finne deres sound og image, og er med å valg og avgjørelser mot artistens plateslipp.

1