Tekst: Sonja Hjelle, Stine Tømmerås og Cecilie Olsen.

Langs Renas hovedgate finner man en kafé og bar ved navn Punktet. Her er det mye aktivitet rundt nattestid, men på en vanlig torsdags ettermiddag er det som regel ganske stille og tomt. Denne torsdagen ble derimot et unntak av de sjeldne, da det ble gjort klart til intimkonsert i første etasje. Artistene som skulle opptre var visepop-sanger Asle Beck, med oppvarming fra Renas egne musikkproduksjonsstudent Johan Olsen. Stemningen ble satt med stearinlys på bordene og dempede lys i taket, og rommet ble sakte men sikkert fylt opp av et spent publikum – både studenter og lokale. Den avslappede stemningen ga oss en mulighet til å høre noen smakebiter av begge artistene under lydsjekkene, før Johan gikk på scenen og fremførte 4 av sine egne låter. Med en gitar, et munnspill og sin egen stemme fylte han rommet med låtene – annenhver trist og glad, som han så pent sa det selv. Heldigvis var det mest glede som preget stemningen, og vi fant også Johan med et smil om munnen da vi intervjuet han før konserten sin.

Hvem er Johan?
Jeg heter Johan Olsen, er en 23 år gammel gutt fra Lillehammer som er veldig glad i å spille gitar og skrive låter. Jeg studerer også sisteåret musikkproduksjon på Rena.

Hva er planene dine etter du er ferdig på studiet?
Litt usikker, men jeg har veldig lyst til å dra tilbake til Nashville – altså der jeg var på utveksling. Jeg skal prøve å komme meg tilbake dit! Om ikke jeg flytter dit vil jeg iallfall dra tilbake dit i noen måneder, for å oppleve den musikkscenen som er der.

Hva var det som var så bra med Nashville?
For meg personlig handlet det mye om at 97% av musikken jeg hører på kommer derfra. Det er også min inspirasjon til musikken jeg selv lager. Man må liksom bare tilbake, fordi den livescenen som er der borte er noe helt eget. Det er ikke bare Alan Jackson og Country som kommer derfra, det er utrolig mye mer enn det. Det er jo en av de aller største musikkbyene i hele USA.

img_1884

Du er i år et prosjekt under andreklassingenes A&R, fortell om det! Hva håper du å få ut av A&R prosjektet?
Mere erfaring! Er gøy å jobbe med flinke folk, og å utrette noe nytt. Gruppa mi er veldig bra. Jeg gleder meg til å dedikere masse tid til det, med et ordentlig crew rundt seg. Det er moro. Jeg har noen låter fra før, men vi tenker å lage litt ny musikk – morsomt å eksperimentere. Vi prøver å unngå å stemple det som country, fordi folk har liksom et litt vondt forhold til det, fordi man liksom har blitt utsatt for Ole Ivars som de tror er country men som på en måte ikke heller er det. Vi vil prøve å gjøre det lyttbart og interessant for det norske folk, men samtidig med min egen vri på det.

Du vil lage musikk som du kan framføre live, eller?
Ja, det er jo en fordel! Det er moro å skrive låter, og det er moro å framføre, så vil jo det. Jeg er veldig glad i musikk. Det er jo en drøm alle kanskje har eller har hatt, det å leve av å spille musikk. Men man må bare ta det ett steg av gangen, se hva som skjer.

Opptrer du masse live?
Den forrige konserten jeg hadde var vell egentlig i Tennessee, jeg spilte noen låter der en kveld på en pub, også hadde jeg en gig i sommer. Også den i dag, da!

Hva føler du at du har fått ut av å studere på Rena?
Jeg vet ikke, jeg har møtt veldig mange fine folk, både over meg og under meg i forhold til klasser og trinn. Man må bare ta med seg de videre, fordi man lærer mye av de. Jeg føler egentlig at man lærer aller mest av hverandre når man studerer på Rena, og det er nok også det viktigste av alt. Både låtskrivingsmessig og produksjonsmessig.

Hvor er Johan om 5 år?
Nashville, hehe. Jeg håper at jeg får til et eller annet som jeg er glad i, og bare får det til å gå rundt. Klarer jeg å betale telefonregning og husleia av det, så kommer resten etter hvert. Jeg ønsker mest av alt å jobbe med god musikk, og på en eller annen måte være kobla til det. Jeg trenger ikke å fremføre hver eneste kveld, men jeg har så klart lyst til å jobbe med musikk.

img_1876

img_1844

Vi har også tatt oss en prat med en av stamkundene på Punktet, 21 år gamle Sander Schanke. Han er en livsnyter fra Lillesand, som studerer Organisasjon og Ledelse på Høgskolen.

Hva synes du om musikkmiljøet her på Rena?
Jeg er over gjennomsnittlig glad i musikk og synest miljøet her på Rena er veldig bra. Etter jeg er ferdig med utdanningen i org, har jeg planlagt å bygge på studie med en Music Management Bachelor. Dette ser jeg veldig frem til.

Hvordan var stemningen på Punktet i kveld?
Stemningen på Punktet er jo alltid bra! Jeg har vært her hver helg siden Punktet åpnet og stemningen svikter aldri. I kveld var det ekstra kickback relax rolig stemning, med bra musikk fra Johan. Han leverte som bare juling!!

img_1849

img_1854

-Rena Music