Mitt navn er Cecilie Olsen og jeg går første året mitt på Music Management. I skrivende stund nærmer den etterlengtede påskeferien seg slutten, og ekstra avslappende har det vært for meg som rett før påske hadde to av de mest hektiske, slitsomme, morsomme og lærerike ukene i mitt liv. Som student på Rena får man mange muligheter til å prøve seg i ulike roller og verv, som gir mye praktisk erfaring som kan komme til nytte når vi senere skal ut i arbeidslivet. Mine to hektiske uker var et resultat av dette, og jeg kunne ikke vært mer fornøyd med at dette var noe jeg valgte å ta del i.

BY:LARM
Da representantene fra by:Larm besøkte Rena i januar, utlyste de noe de kalte studentstillinger, som var lagt opp for musikk- og kulturstudenter. Disse stillingene innebar frivilligarbeid, men med litt mer ansvar enn en vanlig frivillig. Som en relativt uerfaren førsteklassing hørtes dette utrolig spennende ut – jeg søkte derfor på stillingen som seminarprodusentassistent samme dagen, og ikke lenge etter fikk jeg den glade nyheten om at jobben var min.

Skjermbilde 2016-03-24 kl. 18.53.50Jeg reiste ned til Oslo noen dager før festivalstart og startet allerede da, sammen med to andre studentassistenter. Stillingen min gikk ut på å assistere seminaransvarlig, og til tross for at forarbeidet for det meste bestod av korrektur, gjennomgang av lister med navn, telefonnumre og lignende, fikk man likevel et godt innblikk i planleggingsprosessen til en stor festival. Vi jobbet lange dager – mellom 9 og 10 timer på det meste, men med alt vi fikk lære og oppleve var dagene over før vi visste ordet av det. Under de to dagene med seminarer var hovedansvaret vårt å se til at alt ble gjort som det skulle, og med godt forarbeid ga det meg mulighet til å sitte meg ned og følge med på mange av seminarene som foregikk mens jeg var til stede. I en uke var vi omringet av bransjefolk og høyst kompetente mennesker innenfor sine felt, og det gjaldt å suge til seg så mye informasjon som overhodet mulig.

UKA PÅ RENA

By:Larm nærmet seg slutten og de fleste Renastudentene var klar for en hviledag eller to for å samle opp kreftene. For min del ble det derimot ikke mer enn et par timer på sofaen før jobben kallet igjen – denne gangen stod UKA for tur. Jeg ble valgt inn som UKA-leder i september i fjor, og har siden da jobbet på spreng sammen med styret mitt for å sette sammen det beste programmet som var mulig. I et slikt verv står man i spissen for planlegging av en festival fra start til slutt, og må derfor huske å tenke på absolutt ALT. En krevende jobb, men definitivt den jeg har lært mest av.

unnamedAllerede første dag fikk vi artistbesøk, og det var mye som måtte fikses på kort tid: frivillig t-skjorter skulle hentes, scene og teknisk måtte være klart før ankomst, backstage skulle være ryddig og fylt opp etter artistens krav, og listen fortsetter lang vei. Telefonen ringte opp til flere ganger i minuttet og jeg løp fra en ende av Rena til en annen for å få gjort alt som måtte gjøres. UKA på Rena er ikke på langt nær så stor som produksjonen av by:Larm, men alt jeg gjorde føltes minst like viktig, og jeg var derfor innstilt på at alt skulle bli gjort så godt og gjennomført som overhodet mulig. Denne innstillingen har lært meg det viktigste av alt i en slik prosess, nemlig betydningen av et godt team – og det var jeg så heldig at jeg hadde. Rom ble ikke bygget på en dag, og definitivt ikke av en person alene. Sammen kom vi oss gjennom UKA uten store komplikasjoner, og jeg kan som stolt leder si at det ble et svært vellykket arrangement.

Etter disse to ukene sitter jeg igjen med en mestringsfølelse uten like, og en litt vemodig følelse i tillegg, for at ukene nå er over. Å få teste ut kunnskapen fra klasserommet i praksis er en utrolig morsom ting, og noe jeg aldri hadde fått muligheten til på samme måte om jeg ikke gikk på Rena. Jeg har fått et godt innblikk i musikkbransjen, og har fått møtt utrolig mange flinke mennesker fra bransjen som har lært meg mye. Jeg har fått gleden av å møte et av mine favorittband og oppleve en konsert av de som jeg selv har vært med på å arrangere. Jeg har tilbragt timesvis på kontor, og timesvis i konsertlokaler, og jeg har kost meg uendelig mye med det. Det å være student på Rena innebærer selvfølgelig noen timer på skolebenken, men dersom man engasjerer seg kan det også innebære utrolig mye mer enn det!

Vil du lese mer om hva man kan engasjere seg i som student? Sjekk ut facebooksidene til Studentsamfunnet og Studentrådet på Rena. Du kan også lese mer om by:Larm her.