JON OLAV ble kåret til vinneren av Urørtfinalen 2018. Men hva har han og de andre finalistene til felles med Cezinando, Honningbarna, Sondre Justad, Donkeyboy, Mikhael Paskalev, Bendik, Kristian Kristensen, Lars Vaular og Ida Maria?

Skrevet av: Sandra Skrødal.

Den 01. mars 2018 gikk den berømte Urørtfinalen av stabelen for 18. gang, i Mathallen i Oslo. Programmet ble direktesendt på P3s radiokanal, ledet av Christine Dancke og Eirik Havelin. Det var fire sterke finalister som kjempet om tittelen som Årets Urørt, og det skulle vise seg å bli en jevn kamp om beinet før vinneren ble kåret.

Bendik var med i Urørtfinalen i 2011, og har siden gitt ut 3 album og vært nominert til Spellemann i 2014 og 2016. Her varmer hun opp for årets Urørtfinalister.

Bendik var med i Urørtfinalen i 2011, og har siden gitt ut 3 album og blitt nominert til Spellemannpris i 2014 og 2016. Her varmer hun opp for årets Urørtfinalister. FOTO: Sandra Skrødal.

Urørt er en fantastisk plattform fra NRK P3 – som gir rom for nye, usignerte talenter til å vise fram musikken sin. Det er åpent for alle som ønsker å dele sin innspilte musikk, hvor man enkelt kan laste den opp på internett. Urørt består både av en nettside, og et radioprogram som sendes to ganger i uken. Hver uke plukker i tillegg redaksjonen ut en Ukas Urørt, som får ekstra oppmerksomhet på radio og nettsiden www.urort.p3.no.

Én gang i året arrangeres også den såkalte Urørtfinalen – hvor noen av artistene som har utmerket seg i løpet av året får kjempe om tittelen som Årets Urørt. Finalistene blir valgt ut av Urørt-redaksjonen og musikkjournalister i P3.

Heave Blood & Die var første band ut. De imponerte med sin kraftfulle energi og originale låter. FOTO: Sandra Skrødal.

Heave Blood & Die var første band ut i Mathallen den 01.03.2018. De imponerte med sin kraftfulle energi og originalitet. FOTO: Sandra Skrødal.

Hanne Mjøen skuffet på ingen måter, og leverte like bra som vi har sett henne tidligere. FOTO: Sandra Skrødal.

Hanne Mjøen skuffet på ingen måter, og leverte på like høyt nivå som vi har sett henne tidligere. FOTO: Sandra Skrødal.

Kald Flamme

Kald Flamme sjarmerte publikum med sin halv-keitete, men stilfulle dans, kombinert med fengende bergensk rap. FOTO: Sandra Skrødal.

JON OLAV avsluttet showet med sin fantastiske formidling og energi, og fikk særlig energinivået opp da han dro i gang sin store hit "Hei Erna". FOTO: Sandra Skrødal.

JON OLAV avsluttet showet med sin fantastiske formidling og energi, og fikk særlig energinivået opp da han dro i gang sin store hit «Hei Erna». FOTO: Sandra Skrødal.

Årets finale var utrolig sterk, og det var stor spenning i Mathallen da vinneren skulle kåres. Etter at publikumsstemmer og fagjuryens valg ble lagt sammen – ble det annonsert at det var JON OLAV som velfortjent fikk tittelen Årets Urørt. Ikke bare vant han en fet pengepremie, men som Årets Urørt får han også vinnerlåta si listet på P3s spillelister, og blir booket til flere av Norges største festivaler.

JON OLAV - vinneren av Urørtfinalen 2018 i Mathallen, 01.03.2018. FOTO: Sandra Skrødal.

JON OLAV – vinneren av Urørtfinalen 2018 i Mathallen, 01.03.2018. FOTO: Sandra Skrødal.

Det som er gøy med Urørtfinalen – er at utrolig mange av artistene som er med her, ender opp med stor suksess i musikkscenen videre. Visste du for eksempel at blant annet Cezinando, Honningbarna, Kristian Kristensen, Sondre Justad, Donkeyboy, Bendik, Mikhael Paskalev, Lars Vaular og Ida Maria alle har vært med i Urørtfinalen før de ble kjent for det norske og internasjonale publikum?

Mange er kanskje ikke klare over hvor stor innvirkningskraft både Urørt, by:Larm og Trondheim Calling har for en spirende artist. Sitter du selv med et par låter som du har laget, men er usikker på hvordan du skal få eksponert den til flere mennesker? Ikke nøl med å legg ut musikken din på nettsiden til Urørt! Kanskje er det deg vi ser i Urørtfinalen neste år?